LEGFONTOSABB HÍREK – sajtószemle ingatlanosoknak

1. CSOK

 

A Családok Otthonteremtési Kedvezménye, lánykori nevén a szocpol július 1-től használt lakásra is igénybe vehető. Ez az újdonság, bár a támogatás összege nem jelentős, főként, ha a fővárosi vagy balatoni ingatlan árakat nézzük, mégis sok esetben növeli a vásárló kedvet. A közeljövőben behatóbban is foglalkozni fogunk a CSOK-kal, de a megjelenés után a bankweb.hu írását találtuk a legkörültekintőbbnek. A portál összefoglalta ki mennyit és mire igényelhet. A teljes cikket itt olvashatjátok.

 

 

2. Kell vagy sem az ingatlanos az eladáshoz?

 

Nemcsak a nagy hírportálok, hanem bizonyos szakblogok is hoznak izgalmas olvasnivalót az ingatlannal foglalkozók számára. Júliusban az egyik legtöbb kattintást hozó írás egy ilyen volt. Az ingatlanmustra blog arról írt, hogy szerintük mi is a szerepe egy ingatlan közvetítőnek, mi az amit egy jó referens tud és mi az, amit maga a tulaj is elvégezhet. A teljes posztot itt találjátok.

 

 

3. A halasztott illetékalap

 

A napi.hu halasztott illetékalapról szóló cikke egy január elsejétől érvényes lehetőséget taglal, ami azok számára jelent könnyítést, akik előbb vásárolnak lakást és csak a tulajdonszerzés után adják el a régi otthonukat. Tavaly ilyenkor a vagyonosodási illetéket be kellett fizetni, majd vissza lehetett igényelni. Az új szabályok lehetőséget kínálnak a befizetés halasztására. A részleteket a cikkben olvashatjátok.

 

 

4. Még mindig az illetékről

 

Szintén az illetékekről illetve az illetékmentességről szólt az adózóna.hu írása, amiben a szerzők összeszedték a mentességhez szükséges feltételeket és azokat a buktatókat, amelyek kizárják az illeték csökkentését. A cikk számos félreértést tisztáz, az írás egy része ingyenesen olvasható, a részletes feldolgozást előfizetőinek kínálja az oldal itt.

 

 

5. Az év üzlete az irodapiacon

 

Az utolsó ajánlatunkból kiderül, hogy hogyan is zajlott le az év legnagyobb ingatlanpiaci tranzakciója, ami természetesen alaposan átrajzolta a budapesti irodapiacot. Egy füst alatt gazdát cserélt a  MOM Park Bevásárlóközpont és Irodaház, a West End Business Center és az EMKE-irodaház is. Az árat, a finanszírozót és a részleteket a vg.hu cikkéből tudhatjátok meg.

 

Ha érdekes, említésre méltó írást találtok, küldjétek el nekünk vagy posztoljátok Facebookon és használjátok a #gdn hashtaget!

A szerzőről:

GDN Ingatlanhálózat

Érdekesség, tippek és tanácsok ingatlanokról, hitelekről és befektetésről a GDN ingatlanhálózat szakértőitől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemek elérhetőek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Get Widget