Bizalom, szakértelem, siker – 22 év tapasztalat az ingatlaneladásban!

Miért éri meg ingatlanértékesítő segítségét kérni házunk, lakásunk, telkünk eladásánál? A GDN Ingatlanhálózat dunaharaszti Csombók ELAN Ingatlanirodájának tanácsai.

15135927_552233294901425_834092588999799718_n
Cipőt a cipőboltból! Kellér Dezső szlogenné vált kabarétréfája ugyan a fantáziátlan reklámokat figurázta ki, mégis megfogalmazott egy fontos igazságot. Ha elromlik az autónk, autószerelőhöz fordulunk, ha egészségügyi panaszunk van, orvoshoz, mi sem természetesebb ennél, tehát a megfelelő szolgáltatásért a megfelelő szakembert keressük fel. Egy ház, lakás, telek értékesítése is ilyen ügylet, sőt! Fontos, akár egy életre szóló döntés az ingatlan eladása. Nem mindegy, hogyan hirdetjük, mekkora összegért, mennyi idő alatt, és kinek adjuk el. Sokszor egy élet munkája, egy családi örökség, vagy az eladásból befolyó összegre alapozott álmaink, terveink sorsa forog kockán.

Egy ilyen fontos lépéshez mindenképpen érdemes ingatlanértékesítő segítségét kérni, aki tapasztalatával, rátermettségével garanciát nyújt ahhoz, hogy a lehető legjobban járjunk. A legfontosabb érv, ami egy felkészült, megbízható ingatlanközvetítő mellett szól, hogy ő nem csak árulja, hanem valóban el is tudja adni az ingatlant. Az első probléma, amivel az eladó szembesül, az ár meghatározása. Ha a keresleten alapuló piaci ár fölé lőjük az árat, évekig várhatjuk a vevőket hiába, ha viszont túl alacsony összeget állapítunk meg, akár milliókat is bukhatunk. Az értékesítő tudja, mi mennyit ér, tisztában van vele, hogy a különböző típusú, méretű, állapotú, stílusú ingatlanokra mekkora a kereslet, és abban is naprakész, hogy a hasonló házak, lakások milyen áron kelnek el, így pontosan meg tudja határozni az ingatlan valós, aktuális értékét.
Az ingatlanos tudja, hogyan kell megfogalmazni egy hirdetést, hogyan kell az ingatlan pozitív tulajdonságait kihangsúlyozni, és az esetleges előnytelen adottságokat elfogadhatóvá tenni. Az értékesítő jó minőségű, figyelemfelkeltő fényképeket, könnyen átlátható alaprajzokat, vagy akár átalakítási látványterveket is készíthet. Felbecsülhetetlen előny, hogy az ügyintéző segítségével 60, vagyis az összes komoly internetes portálon is megjelenik a hirdetésünk, ráadásul egy ingatlanos kiterjedt ügyfélkörrel rendelkezik, tudja, melyik vevő mit keres.

26814973_807264032731682_2762857861751987876_n
Az ingatlan-értékesítő időt spórol az eladónak. Kiszűri a komolytalan jelentkezőket, és attól sem kell tartanunk, hogy a lakásmaffia, vagy bármilyen más átverés áldozatává válunk. Leszervezi a találkozókat, sőt igény esetén akár önállóan is bemutatja az ingatlant, az érdeklődőket tájékoztatja a környék, a település előnyeiről, infrastruktúrájáról, vagyis kellő tapintattal, meggyőző érvekkel beszéli rá a vevőt a vásárlásra. Sőt, olyan apró trükköket is ismer, amik segítségével egy ház, vagy lakás sokkal barátságosabb, eladhatóbb lesz.
Ha komoly a vevő szándéka, az ingatlanközvetítő higgadt tanácsaival segítheti a végső árat meghatározó alkut. Egy jó ingatlanos szakember minden felmerülő kérdésre választ tud adni, előkészíti az adás-vételi folyamatot, tudja, hogyan működik a hitel törlése, a tulajdonosi bejegyzés, az órák átírása, a birtokba adás. Az ingatlanos segít az optimális, mindkét fél számára elfogadható fizetési ütemezés kidolgozásában is, a szerződés előkészítését az irodával kapcsolatban álló, kedvező áron dolgozó, megbízható, ingatlanjogra szakosodott ügyvédre bízza. Az ingatlanos nem csak az eladó érdekeit képviseli, hanem szükség esetén a vevőnek is ajánl hitelügyintézőt, így a kifizetés sokkal gördülékenyebben, kiszámíthatóbban zajlik. És természetesen minden felmerülő adminisztrációs terhet is levesz az vállunkról, nem kell kivárni a hosszú sorokat a hivatalokban, a tulajdoni lap kikérésétől az energetikai tanúsítvány beszerzéséig mindent elintéz.
A Csombók ELAN Ingatlaniroda 22 éves tapasztalatát, és a GDN ingatlanhálózat tagjaként országos kapcsolatrendszerét ajánlja fel az Önnek. Forduljon bizalommal okleveles ingatlanértékesít szakembereihez!
Cím: 2330 Dunaharaszti, Fő út 106 – 108. Anna-ház
Telefon: +36 24 516120

A szerzőről:

GDN Ingatlanhálózat

Érdekesség, tippek és tanácsok ingatlanokról, hitelekről és befektetésről a GDN ingatlanhálózat szakértőitől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemek elérhetőek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Get Widget