Az ingatlanközvetítés alfája és omegája a 13. kerületben

Eredetileg egy szokásos iroda bemutatásról volt szó, de amikor beléptem a Jász utcai irodába és a három jókedvű fiatal leült velem egy asztalhoz már evidenssé vált, hogy itt sok minden lehet, de semmi szokásosra nem számíthatok 🙂 Mirkó Ági, Szűcs Eszter és Sződi Dávid meséltek munkájukról és munkahelyükről a GDN Ingatlanhálózat Jász utcai kirendeltségén, az Alfa Ingatlanközvetítő Irodában.

Egy remek csapat

GDN Alfa Ingatlaniroda

Az alfások látványosan jól érzik magukat az irodában és egymás társaságában, így ahelyett, hogy a mióta működik az iroda (5 éve, még a GDN előtt kezdtek, aztán ez lett az egyik első avagy ősGDN iroda) és milyen a terület ahol dolgoznak (a 13. kerületben, amit ismernek és szeretnek) elkezdtünk arról beszélgetni, hogy mitől is olyan jó ez a hely, mitől is működik ennyire együtt a csapat.

– Mitől lesz jól működő egy csapat? Mi adja az itt tapasztalható jó hangulatot?

– Ez függ a vezetéstől és legalább annyira attól is, hogy kik a csapat tagjai. Én amikor eldöntöttem, hogy ingatlanokkal akarok foglalkozni végigjártam legalább 6 céget, sok helyre visszahívtak, de egyértelmű volt számomra, hogy a GDN-t fogom választani. Még nem tudtam milyen a csapat, de az már ekkor kiderült, hogy korrekt, szimpatikus emberek vezetik a céget és persze az sem elhanyagolható, hogy itt kaptam a legjobb ajánlatot anyagilag – meséli Dávid.

– Én nem is akartam ingatlanozni! – tromfol rá Eszter – Eszembe sem jutott ilyesmivel foglalkozni, vendéglátásban dolgoztam, már akkor is szerettem emberekkel foglalkozni, és váltani akartam. Egy este hosszan beszélgettünk Istvánnal (aki az Alfa irodavezetője – szerk.), én soroltam miért is nem akarom ezt csinálni, ő meg cáfolta, amit mondtam. Másnap felhívott, hogy ha van kedvem, akkor várnak szeretettel egy megbeszélésre. Nézzek körül, ismerjem meg a társaságot, aztán még midig dönthetek úgy, hogy nem csinálom. Hetekig jártam be és mire észrevettem már referens voltam 🙂 Egy pillanatig sem bántam meg a döntést! Remek csapatban dolgozom és igazán élvezem a munkámat! Épp ma kaptam meg az oklevelemet, én lettem az 2015-ben az Év értékesítője az Alfában.

Irodavezetés

GDN Alfa Ingatlaniroda vezetője és asszisztense

– Szóval akkor azt mondjátok, hogy a vezető személyétől jó a csapat?

– Na meg attól, hogy támogatjuk egymást és az újak rögtön látják, érzik, hogy ez egy összetartó és nagyon erős tempót diktáló csapat, így csak azok maradnak, akik bírják a munkát és szeretnek jó kedvvel dolgozni – teszi hozzá Ági.

– Hatékonyabbak vagytok attól, hogy egy összetartó, támogató közösség van az irodában? Segít ez jobb teljesítményt elérni?

– Motiváljuk és segítjük is egymást! A céljainkat mi magunk határozzuk meg! Nem az értékesítési vezető, nem a tulajdonos, hanem én magamnak. Persze, hogy be akarom bizonyítani, hogy meg tudom csinálni! Ez a mentalitás ragályos, így mindenki igyekszik, hogy ne csak beváltsa, de felül is múlja a saját maga által megfogalmazott elvárást. Külső kényszer nem is kell, persze azért havonta leülünk és átbeszéljük, hogy ki hogyan teljesített, mit ért el. Ilyenkor is igyekszünk segíteni egymást a közös gondolkodással, értékeléssel.

– Az is fontos, hogy megbízunk egymásban. Együtt dolgozunk, néha együtt járunk szórakozni is. Nem csoda, hogy ismerjük egymás ügyleteit és ügyfeleit. – meséli Ági, akitől Eszter nevetve veszi vissza a szót.

– Előfordult, hogy nem értem ide a megbeszélt időpontra, mikor beléptem az ajtón, nem egy türelmetlenül várakozó ügyfél fogadott, hanem Ági és a mosolygó kliens, aki közölte, hogy a kolléganőm mindent elmondott, és ő szeretne ajánlatot tenni álmai lakására.

Zajlik a munka a GDN Ingatlanhálózatnál

Szűcs Eszter és Sződi Dávid

– Ha már az ügyfeleknél tartunk, ők mit profitálnak abból, hogy ez a csapat így működik?

– Biztonságban vannak – vágja rá Dávid – sokkal inkább, mint ha csak egy ember foglalkozna velük. Ahogy az előbbi példa mutatja, bármikor bárkinek közbejöhet valami, ilyenkor a mi ügyfeleink nem maradnak egyedül, hiszen lesz olyan kolléga, aki segít, ismeri az ügyet és az eladó szakértő támogatást kap, akkor is, ha referensével történt valami.

– Ismerünk minden utcát, közt, óvodát és kutyafuttatót, nincs olyan kérdés ebben a kerületben, amire a csapatunk tagjai nem tudnak azonnal választ adni. Hiszen mi is itt élünk, sokan itt is laknak közülünk, de mind itt vásárolunk, ide járunk konditerembe és ebédelni – egészíti ki Ági. – És az is fontos, hogy a jó hangulat átragad az ügyfelekre is. Volt olyan vevőm, aki megkérdezte, hogy az eladó a rokonom vagy barátom-e, mert annyira jó volt a kapcsolat, olyan sok dolgot tudtam róla és olyan közvetlenek voltunk. De szó sem volt arról, hogy rokon, ismerős, mi mindenkivel ilyenek vagyunk! – meséli mosolyogva.

Ha csak egyetlen jelzőt mondhatnátok, hogy milyen ez az iroda, milyen itt a csapat, akkor mit mondanátok?

– Hozzáértő! – vágja rá szinte azonnal Dávid.

– Empatikus, lojális.

– És vidám. – teszi hozzá széles mosollyal Ági.

Hát ilyen az Alfa, akiktől rengeteg remek tippet kaptam, amit meg is fogok osztani, de ezekről majd legközelebb.

GDN, a legjobbak egy helyen!

 

GDN Alfa Ingatlaniroda

1135 Budapest, Jász utca 55/A.

Telefon: +36 1 780 3832

A szerzőről:

GDN Ingatlanhálózat

Érdekesség, tippek és tanácsok ingatlanokról, hitelekről és befektetésről a GDN ingatlanhálózat szakértőitől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemek elérhetőek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Get Widget