1O ok, amiért érdemes hozzánk fordulni

Ingatlan eladásakor, sőt vételekor is érdemes ingatlanközvetítőhöz fordulni. A hazai szakemberek között egyre több a jól képzett ingatlanos, tisztulóban van a szakma. Ráadásul ők tudják jobban, miként lehet hatékonyan lakást értékesíteni a túltelítődéssel küzdő piacon. Tíz okot sorolunk fel, amiért érdemes fontos befektetéseinket profira bízni.

 

1. Szem a hálóban

Az ingatlanközvetítő megbízásával nem csupán egyetlen emberre bízzuk lakásunkat vagy házunkat.  A legtöbb iroda ugyanis tagja valamilyen hálózatnak, adatbázisnak, szövetségnek. Ezekből számos létezik. Előnyük, hogy ajánlatuk nemcsak a megbízott iroda faliújságján és hirdetéseiben jelenik meg, hanem bekerül az ingatlanirodák körforgásába. Így, ha mondjuk valaki Veresegyházon keres IV. kerületi lakást, jó eséllyel fedezi fel a neki tetsző házat az adathálózaton keresztül.

 

2. Ismeri a hirdetési trükköket

 bannerA legtöbb lakáseladó életében egy, vagy két hirdetést ad fel. Az ingatlanosok viszont naponta készítenek el ennyit, ezért rutinosabbak is. Ők pontosan tudják, mire kíváncsiak a vevőjelöltek, mire harapnak, és hogyan lehet feltűnő pozícióba helyezni a hirdetést – vagy legalábbis olyanba, ahol könnyen megtalálja, aki keresi.

 

3. Reálisan ítéli meg a piacot

 Mindenki, aki két évnél többet töltött ugyanabban a lakásban, elfogultnak mondható. A befektetett munka, energia, a sok emlék óhatatlanul felértékeli a fejünkben az ingatlant, ezért hajlamosak vagyunk magasabb árat megjelölni, mint amennyit a piaci helyzet indokolna. Az ingatlanközvetítő azonban (bár kezdetben nem szeretjük ezért) megóv minket saját tévedéseinktől, és piaci realitások szerint határozza meg az árat.

 

4. Szűri a látogatókat

Munka mellett, kevés szabadidővel nincs arra lehetőségünk, hogy megszűrjük, ki jön megnézni a lakást. A jó közvetítő szűri a látogatókat, már csak azzal is, hogy kideríti, valóban a miénk érdekli őt. Leveszi a vállunkról a hosszas magyarázatok terhét is, hiszen az ő dolga csak az, hogy beszéljen a vevőjelöltekkel.

 

5. Megóv a lakásmaffiától

Ha vevőként fordulunk irodához, a lakásmaffia aljas trükkjein a közvetítő jobban kiismeri magát, mint mi. Ismeri a módszereket, amelyek leleplezik a gyanús ügyleteket.

 

6. Banki, és ügyvédi háttere van

Hitelintézet, és ügyvéd is áll a legtöbb ingatlanközvetítő mögött. Így tudnak segíteni a kölcsön megszerzésében, és az adásvételi szerződést is megfogalmaztatják, ellenőrzik.  A legjobb irodák például alkalmazni tudják a banki partner szűrőrendszerét, így még a nagyobb elszánás előtt kiderül, kaphatunk-e egyáltalán hitelt.

 

7. Szűri az ajánlatokat

 Ha nagyjából tudjuk, mire van szükségünk, melyik környéken keresünk, megbízást adhatunk az ingatlanirodának, hogy keressen helyettünk.  Így sok utánjárást, nézegetést megúszhatunk, hiszen az ingatlanos értesít bennünket, ha megfelelő házra vagy lakásra bukkan.

 

8. Motivált a sikerre

Az ingatlanosnak ugyanaz az érdeke, mint nekünk: minél gyorsabban, minél magasabb áron eladni a lakást. Nem kell fix díjat fizetnünk neki, hiszen az ingatlanközvetítés tipikusan sikerdíjas vállalkozási forma. Egyszerűen annyit kel tennünk, hogy az ár meghatározásakor figyelembe vesszük  a jutalékot, és hozzáadjuk a forgalmi értékhez.

 

9. Később már ismeri igényeinket

Mivel manapság nem pörögnek túl gyorsan az események az ingatlanpiacon, ezért az ingatlanközvetítőnek lesz ideje megismerni bennünket, igényeinket, családunkat, elképzeléseinket. Ez a tudás párosulva a piac ismeretével azt jelenti, hogy a közvetítő csak testre szabott ajánlatokat szállít majd, vakvágányok nélkül.

 

10. Tisztul a szakma

Sok képzetlen, tapasztalatlan ingatlanos rontotta a szakma hírnevét az elmúlt évtizedben.  Mostanában viszont tisztulni kezdett a szakma: érdekvédelmi szövetségek alakultak, adatbázissá tömörültek cégek. Ezáltal a kóklerek sem tudnak már megélni.

 

Van egy eladó ingatlanom, visszahívást kérek

 

A szerzőről:

gdn-ingatlan.hu
gdn-ingatlan.hu

Cégünk az ingatlanközvetítés területén átfogó, mindenre kiterjedő szolgáltatást nyújt, a tanácsadástól a szerződéskötéssel záruló ingatlan értékesítésen át egészen a költöztetésig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemek elérhetőek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Get Widget