GYORS DÖNTÉSEK JELLEMZIK AZ ÉLÉNKÜLŐ PIACOT

Folyamatosan élénkül a lakáspiac, a tavalyi trend nem tört meg! Továbbra is jellemző a keresleti piac, de bizonyos szegmensekben már bővül a kínálat.  Egyre több a budapesti téglaépítésű és az eladásra kínált panellakás is. Ezeket továbbra is könnyű értékesíteni. A GDN Ingatlanhálózat adatai alapján az elmúlt háromnegyed évben, nemcsak az ügyletek száma lett több, hanem az ingatlan kiválasztásával töltött idő is rövidülni látszik. A lakáskeresők nem akarnak lemaradni a jó ajánlatokról, így gyorsabban hozzák meg a döntéseket.

GDN Ingatlanhálózat honlapja

Honlapunkon több ezer ingatlan található.

A GDN saját weboldalain, közel húszezer eladó és kiadó ingatlan között válogathatnak az érdeklődők. A 2015. november hónapot véve bázis időszaknak, 2016. májusra 206 %-ra növekedett a honlapra érkező ügyfelek száma. Vagyis az érdeklődők számának duplázódásáról beszélhetünk, ami jelentős bővülést jelent még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy ez alatt az időszak alatt a cég irodáinak száma is nőtt.  Ez az erősödés magával hozta a az oldalon folytatott keresések emelkedését is, ami szintén a novemberi bázis időszakhoz viszonyítottan emelkedett 173%-ra.  Ilyen volumenű növekedés nem volt megfigyelhető az elmúlt években.

Ugyanezt az időszakot vizsgálva az is megfigyelhető, hogy folyamatosan növekszik az új érdeklődők száma, vagyis egyre többen szánják rá magukat a költözésre vagy ingatlanbefektetésre.

Gyorsan kell dönteni a keresleti piacon

Gyors döntések

Mindenképpen pozitív tehát, hogy az ingatlan kínálat bizonyos szegmenseiben már érzékelhető kínálati növekedés, továbbra is folyamatos és hasonló mértékű kereslettel párosul.  Érdekes következtetés vonható le viszont további adatok vizsgálata során. A piacon megjelenő vásárlók döntési mechanizmusai felgyorsulni látszanak. A hálózat irodavezetőinek és referenseinek beszámolói is azt igazolják, hogy a piacon megjelenő vásárlókat a gyors döntések jellemzik. A jól árazott és népszerű környéken lévő ingatlanok eladási ideje rövidült, a keresgéléssel töltött idő is egyre kevesebb. A GDN Ingatlanhálózat referenseinek beszámolói alapján egyre tudatosabban keresnek ügyfeleik és a jó áron kínált lakások, házak esetében szinte azonnal döntenek, az eddig tapasztaltakkal ellentétben. Ez a folyamat, a beszámolók szerint, magával hozta a gyorsabb ügyintézés iránt is egyre erősödő elvárásokat.

Vízi Sándor a GDN Ingatlanhálózat szakértője

Vízi Sándor GDN Ingatlanhálózat

Hirtelen változások nem várhatóak az ingatlanpiacon – jelentette ki Vízi Sándor, a GDN Ingatlanhálózat szakértője. Gyors árváltozásokkal, a kínálattal együtt emelkedő kereslet miatt egyelőre nem kell számolnunk. Annyit vegyünk mindössze számításba, hogy a szokásos nyári uborkaszezon valószínűleg az idén sem marad el, tehát ne csodálkozzunk, ha eladó ingatlanunkat nyáron kevesebben látogatják a potenciális vevők. Vevőként pedig számoljuk azzal, hogy a nyáron kevesebb új ajánlatra számíthatunk, mint ahogy azt tavasszal megszoktuk.

Ne csodálkozzunk, ha vevői oldal gyorsulása megmutatkozik az eladói oldalon is. – emeli ki az ingatlan szakértő. Nagy valószínűség szerint, ha az emberek vevőként már tudnak gyorsan dönteni egy vásárlás kapcsán, ez eladóként is megmutatkozik.

A szerzőről:

GDN Ingatlanhálózat

Érdekesség, tippek és tanácsok ingatlanokról, hitelekről és befektetésről a GDN ingatlanhálózat szakértőitől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemek elérhetőek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Get Widget