Évi 120 ezer forintot spórolhatnak a családok a CSOK-kal

A magyar kormány a héten döntött a Családi Otthonteremtési Kedvezmény bővítéséről, a döntés értelmében a programban felvehető kedvezményes kölcsön összege tovább nő. Vincze Krisztián, a GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője szerint a lakástakarékpénztárak állami támogatásának megvonása után többen vehetik igénybe a CSOK-ot.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a lakáskassza-támogatási rendszer felszámolásával felszabaduló forrásokkal kibővítik a CSOK-ot. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kétgyerekesek megkapják a 10 millió forint kedvezményes kölcsönt, a háromgyermekesek esetében pedig 15 millió forintra emelik a felvehető hitel összegét.

Vincze Krisztián kiemelte, hogy nem vissza nem térítendő támogatásról, hanem egy kedvező kamatozású lakáshitelről van szó, de ez is sok család életét megkönnyítheti.

A jutányos hitelkonstrukció iránt várhatóan még több család fog érdeklődni, és ösztönzi majd őket, hogy belevágjanak az ingatlanvásárlásba vagy építkezésbe. A garantált törlesztő részleteknek köszönhetően éves szinten akár 120 ezer forintot is spórolhatnak egy piaci hitelhez képest”– fogalmazott a szakember.

Hozzátette, a CSOK továbbra sem a lakáskassza alternatívája, hiszen teljesen más a célközönség.

A kormány célja a CSOK-kal az építőipar támogatása és a gyermekvállalás ösztönzése. A kedvezményes hitelt akár még gyermektelen családok igényelhetik.” – mondta Vincze Krisztián.

A GDN Ingatlanközpont Hitelközpontjának vezetője arról is beszélt, a konstrukció részletei még kidolgozásra várnak. Úgy véli január 1. után lehet felvenni az emelt összegű támogatott hitelek. A piacon számítanak némi kivárásra, hiszen már most sok telefont kapnak, hogy érdemes-e az újítás érvénybe lépéséig pihentetni az ingatlanvásárlással vagy építéssel kapcsolatos ügyeket.

Kérdésed van? Keresd a GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontját!

Cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57. II. épület, 3. emelet

Fax: +36 1 700 1627

E-mail:

 

A szerzőről:

GDN Ingatlanhálózat

Érdekesség, tippek és tanácsok ingatlanokról, hitelekről és befektetésről a GDN ingatlanhálózat szakértőitől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemek elérhetőek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Get Widget