5 tipikus hiba, amit könnyen elkerülhetsz hitelfelvételkor

Az ingatlanvásárlást csak nagyon kevesen tudják megoldani hitel nélkül. Íme néhány tipikus baklövés, amelyeket könnyen elkerülhetsz egy kis odafigyeléssel!

1. Csak akkor tegyél le foglalót, ha már pontosan tudod, hogy mennyi hitelt kapsz!

Ne tippelj, ne találgass, beszélj egy szakértő hitelügyintézővel! Ők ugyanis ismerik a bankok hitelezési gyakorlatát, el tudnak indítani egy előzetes elbírálást, tehát sokkal pontosabb összeget tudnak mondani, így tisztában leszel azzal, meddig nyújtózhatsz, meddig ér a takaród vagyis a hiteled.

2. Kérdezz rá a járulékos költségekre!

Lakáshitel okosan

Lakáshitel okosan

A THM-et már a hirdetéseken elolvashatod és abban is biztosak vagyunk, hogy a havi törlesztő összege lesz az első, amit kiszámoltatsz. Ugyanakkor a hitelbírálati díj, az értékbecslés és még egyéb költségek is felmerülhetnek a kölcsön igénylése során, melyekkel jó ha már az elején tisztában vagy.

3. Ne hagyatkozz netes kalkulátorokra!

Sok intézmény tesz ki honlapjára színes, látványos hitel kalkulátorokat. Ezek tájékozódni se mindig jók, döntést hozni az itt kapott adatok alapján pedig komoly hiba. Nézelődj, kattintgass, de ha komolyra fordul a dolog, akkor irány a szakértő, amit ő mond azt el is hiheted.

4. Ne csak egy bankban érdeklődj!

Lehet a legjobb szándékú és legkedvesebb banki alkalmazott akivel találkozol, azt mégsem fogja tanácsolni, hogy menj át a szomszédba és add be náluk az igénylésedet, mert a konkurencia jobb kondíciókkal ad most hitelt. Érdemes független hitelközvetítővel, például a GDN HitelCentrummal, konzultálnod, így ugyanis több pénzintézet ajánlatai kerülnek eléd.

Keresd a legjobb megoldást!

Keresd a legjobb megoldást!

5. Keresd az akciókat!

A bankok is szoktak kedvezményeket adni vagy egy-egy kampányban bizonyos díjakat elengedni. Ezekkel érdemes tisztában lenni, hiszen akár százezres megtakarítást is hozhatnak. Egy jó hitelközvetítő, mint a GDN HitelCentrum munkatársai, ebben is tudnak segíteni. Amikor leülsz velük összehasonlítani a különböző pénzintézetek hitelkonstrukcióit , akkor az esetleg elérhető kedvezményekkel is számolni fognak.

A mi szakértőinket itt megtalálod, ők szívesen segítenek megtalálni a Neked legmegfelelőbb megoldást!

A szerzőről:

GDN Ingatlanhálózat

Érdekesség, tippek és tanácsok ingatlanokról, hitelekről és befektetésről a GDN ingatlanhálózat szakértőitől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemek elérhetőek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Get Widget