4 TANÁCS A GDN ALFA INGATLANIRODÁTÓL, HOGY A LAKÁSOD A LEGJOBB ARCÁT MUTASSA A HIRDETÉSI FOTÓKON

HOGYAN FOTÓZZUNK BELSŐ TERET?

GDN tippek lakás eladáshoz

GDN tippek – Hogyan fotózz belső teret

 

Sződi Dávid, aki a GDN Ingatlanhálózat 13. kerületi irodájában, az Alfában referens, szóval az ő sztorija győzött meg arról, amit már sokan mondtak, hogy a képek adják el az ingatlant (is). Dávid mesélte, hogy volt olyan lakás, amit azért sikerült nagyon gyorsan értékesítenie, annak ellenére, hogy mások sokkal régebben hirdették, mert újrafotózta és nem a tulajdonos képeit tette fel a netre. A történethez hozzá tartozik, hogy a lakás felújított volt és ez sem látszott a szürkületben készült képeken. Nem csoda hát, ha épp Dávidot és kolléganőit kértük meg, hogy foglalják össze mi kell a vonzó fotókhoz, amelyek az eladásban nagy szerepet kapnak (80% vagy annál is több!!!).

GDN tippek lakás fotózáshoz

Mindig napos, világos időben fotózz!

 1. Mindig nappal fényképezz!

Ez az egyik legfontosabb szabály, ahogy minden fotónak és filmnek, úgy a lakás fotózásnak is a fény a legfontosabb része. Rá kell szánni egy napos délelőttöt vagy délutánt (attól függően mikor a legvilágosabb az eladásra kínált ingatlan) és akkor végig fényképezni a szobákat és egyéb helyiségeket. Ahol nincs ablak, ott fel kell kapcsolni az összes lámpát, hogy a lehető legvilágosabb legyen a tér.

 1. Kicsi a hely? Fotózz felülről!

Egy apró fürdőszoba vagy kamra nagyobbnak és barátságosabbnak látszik, ha felülről fényképezed. Nyugodtan állj fel egy székre és onnan készíts felvételt. Sokkal jobban megmutatja a lehetőségeit egy kisebb tér ebből a nézetből. Próbáld csak ki!

 1. A teret örökítsd meg, ne a bútorokat!

Tipikus hiba, ha a tulajdonos készíti a fényképeket, hogy kedvenc bútorait járja körül. De hiába impozáns a kanapé, ha nem azt áruljuk, akkor ugye felesleges megmutatni minden oldalról. Viszont az minden vevőjelöltet érdekel, hogy hol vannak ablakok, milyenek az ajtók és mekkora a tér. Ezért fontos megtalálni a megfelelő pontokat egy szoba lefotózásához.

Ne a telefonoddal fotózz!

Ne mobiltelefonnal fényképezz

 1. Ne mobillal!

Tudom, hogy mostmár szuper sok megapixeles csillivilli fotóaparátok vannak a mobilokba építve, de mégsem lesznek olyanok a telefonnal készült fotók, mint amit akár egy félautomata gép tud. Ha nincs épp kéznél, hát kérj kölcsön! A baráti körben biztos akad valakinél egy jobb darab, amivel aztán sokkal jobb képeket lehet készíteni. Valójában 1-2 óra alatt, ha nem a Louvre-ot akarod eladni, akkor körbe lehet fotózni.

+ 1 készíts panoráma képet! a legtöbb fényképezőgépben már van ilyen funkció, ha már úgyis kölcsönkérted, használd ki 🙂

És ne feledd, ha nincs kedved, időd vagy tehetséged ehhez a munkához, akkor a profik szívesen segítenek! Az ingatlanreferensek járatosak ebben a tudományban. Keresd meg azt, aki segít majd Neked!

A szerzőről:

GDN Ingatlanhálózat

Érdekesség, tippek és tanácsok ingatlanokról, hitelekről és befektetésről a GDN ingatlanhálózat szakértőitől.

Egy hozzászólás

Hagyj üzenetet
 • Tökéletesen igaza van a fotókat illetőleg. Ingatlan ügyben nézelődök és nagyon nem érdekel hogy szennyessel van éppen tele a fürdőkád, vagy lóg a fogason egy ruha stb.
  Ugyanakkor amit elfelejtenek, talán, önök is
  Az alaprajz!
  Tizen-sok kép, ami a lényeget is mutatná egy, nem építészeti, de beméretezett alaprajz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemek elérhetőek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Get Widget