4 SEGÍTŐ, AKIKRE SZÜKSÉGED LESZ, HA LAKÁST VESZEL

Sokan vagyunk úgy, hogy nehezünkre esik segítséget kérni. De akadnak az életben olyan összetett és nagy horderejű döntések, amelyeket nem érdemes egyedül végigcsinálni. Ilyen az is, amikor a családnak egy új otthont kell találni. Összeszedtük, hogy kikből áll az a csapat, ami jó ha Veled és Neked dolgozik, hogy minden könnyebben és flottabbul menjen.

A GDN Ingatlanhálózat megtalálja a megfelelő ügyvédet

A GDN Ingatlanhálózat megtalálja a megfelelő ügyvédet

  1. Ügyvéd

Ingatlan adásvétel nincs jogász nélkül. Sok ügyvédi iroda akad, akik kifejezetten erre a területre specializálódtak. A választás előtt érdemes konzultálni velük, megtudni hány százalékért dolgoznak (általában 0.5-1%) és hogy mi az amit ők intéznek (földhivatali bejegyeztetés, vásárlás előtti ellenőrzés, stb.) és mi az, amit Neked kell majd megcsinálnod.

Egy jó ügyvéd olyan szerződést készít, amely mindkét felet, eladót és vevőt is védi és tartalmazza mindazokat a pontokat, amelyeket a bankok a hitel folyósításához kérnek. Mivel ez bankonként változhat érdemes a megbízott ügyvédet felvilágosítani arról, hogy melyik pénzintézettel állsz kapcsolatban.

 

  1. Ingatlanközvetítő

Eladni és venni is könnyebb, ha egy szakember segíti a munkát. Egy igazán jó ingatlan referens végigkísér az egész folyamaton. Ott van, amikor el kell adni a lakást, amit kinőttetek, segít árazni, mutatni, szerződni és utána számíthatsz rá abban is, hogy megtaláld az új otthonotokat.

Mivel a két folyamat általában szorosan összefügg, praktikus, ha mindez egy kézben van. Az ingatlanos szakember rutinja sok kérdést leegyszerűsíthet és sok problémát elkerülhetővé tesz.

Ha megtaláltad azt az embert, akiben bízol, akkor engedd, hogy segítsen eladástól a beköltözésig!

 

  1. Építész / statikus

Ha nem új építésű lakást veszel és bizony a többség nem olyan szerencsés, hogy maga alkothassa meg otthonát az első téglától, akkor szükséged lesz valakire, aki megnéz ki lehet-e venni azt a falat, amit odébb tennél, aki meggyőződik róla, hogy nem kell a tetőt jövőre cserélni és aki ellenőrizni tudja, hogy a folt valóban egy apró beázás vagy valami nagyobb gondot mutat. A használt autót is megnézeted szerelővel, ez pedig egy sokkal nagyobb összeg és tovább fogod nyögni, ha rosszul választasz. Ezért azt javasoljuk konzultálj egy szakemberrel!

egbízható szolgáltatókat ajánlunk

A GDN segít költöztetőt keresni

  1. Költöztető

Már egy garzon kipakolása is embert próbáló feladat, egy család összes bútorának és egyéb holmijának megmozgatása pedig mindenképpen profit igényel. Sokan gondolják, hogy majd levisszük a haverokkal, de nem kell ahhoz egy zongora, elég egy nagyobbacska szekrény, ami nem fér be a liftbe, hogy átértékeljük ezt az elhatározást. És akkor a szállításról, a teherautóról még nem is beszéltünk!

Válassz olyan szolgáltatót, akinek referenciái vannak. Akad olyan vállalkozás, aki csomagol is helyetted, sőt, ha nem tudsz azonnal költözni, akkor választhatsz olyan céget is, aki a raktározás terheit is leveszi a válladról. Nézz körül és találd meg a Neked valót!

 

Mindenre van embered? Akkor kezdődhet a nagy kaland 🙂

Ha pedig még nem teljes a csapat, akkor keress minket, segítünk összeállítani a legütősebb segítő teamet!

A szerzőről:

GDN Ingatlanhálózat

Érdekesség, tippek és tanácsok ingatlanokról, hitelekről és befektetésről a GDN ingatlanhálózat szakértőitől.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A következő HTML elemek elérhetőek: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Get Widget